Látnivalók és programok

Igény esetén BRINGATÚRÁK szervezését biztosítjuk a vendégeinknek, képzett túravezetővel,  profi biciklikkel és akár E-bike lehetőséggel! 

Tekerés után pedig relax a medencében vagy a jakuzziban. Kérj ajánlatot kerékpár túrára is, vagy ha egyénileg tekernél, akkor nézd meg az oldal alján, milyen bringautak vannak a környéken!

Élményfestés a vendégháznál vagy a falu horgásztavánál

 

Tájképfestő workshop lépésről lépésre. Posta Zsófi rajz-vizuális kultúra tanár, kreatív dizájner, grafikus tartja a workshopokat és iránymutatások mellett segít színhasználatban és ecsetkezelésben is. 

 

Egy kép elkészülte körülbelül 3 órás folyamat, ahol minden szükséges eszközt biztosítunk idén már a vendégházunknál, Egeraracsán vagy a falu horgásztavánál. Alkossatok nyaralás közben!

 

Kérjetek ajánlatot a festőworkshopra is.

Látnivalók

Egerarcsa a Kis-Balatontól 2 km-re található Zalakaros és Kehidakustány között. 

Keszthely Egeraracsától 22 km-re található. 

 

A város jelképévé vált Festetics kastély, Magyarország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélya, mely a nyári szezonban éjszaka is látogatható.

Akár egy komolyzenei koncert a Tükörteremben vagy egy szabadtéri színházi előadás a park évszázados fái alatt méltó befejezése lehet a napnak.

 

 

A kastélytól a Fő térig húzódó Sétálóutca valamelyik hangulatos kávézójának teraszán egy jó erős fekete mellett jólesik gyönyörködni az ódon házakban.

Programokban sincs hiány. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház rendezésében tavasztól őszig fesztiválok sorozata szórakoztatja a vendégeket, melyek egyik helyszíne gyakran a Sétálóutca.

 

Aki csendesebb szemlélődésre, elvonulásra vágyik, sétálhat a Helikon Park platánjai alatt, de a „múzeumok városa” a történelem, a művészetek kedvelőinek is tartogat látnivalót.

 

https://west-balaton.hu/keszthely 

Zalakaros tőlünk 15 perc autóval, Magyarország egyik legkisebb városa, mely méltán híres termál- és gyógy- és élményfürdőjéről! Zalakaros a Kis-Balaton közvetlen közelében található.

 

https://west-balaton.hu/zalakaros 

 

Kehidakustány szintén negyed óra autóval a háztól, kiváló, minősített termálvizéről ismert. A termálfürdő története hasonlít a környék termálfürdőinek történetéhez, csak itt nem olajat kerestek, hanem ivóvízkutat szerettek volna fúrni, végül meleg víz tört a felszínre.

 

https://west-balaton.hu/kehidakustany 

Hévíz fürdővárosában a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas termáltava a Hévízi tó és páratlan zöld környezet várja a pihenni, gyógyulni vágyókat.

https://west-balaton.hu/heviz 

A Kis-Balaton és az Egeraracsai Horgásztó nagyon sok állatnak otthont, ajánljuk horgászoknak és madárfotósoknak is látogatást. 

 

A Kis-Balaton és a Zalavári látogatóközpont pár perc, 2 km a szállástól. Ebben a csodálatos környezetben rengeteg lehetőség van horgászni.


Kis-Balaton – tó , horgásztó , horgászvíz részletes adatai (pecatavak.hu)

Árak, érvényesség – Balatoni Halgazdálkodás

A fenti linken elérhető napi és hetijegyek több, mint 17 felsorolt területen érvényesek.

Egy másik irányba elindulva, Dióskál és Pacsa érintésével lehet eljutni rövid idő alatt Zalaszentmihályra, ahol szintén szuper horgásztavak vannak.

 

Zalaszentmihályi horgásztó – Képek, Leírás, Elérhetőségi információk kiránduláshoz (kornyeke.hu)

 

A fenti linken az ottani horgászegyesület telefonszáma és e-mail címe is fel van tüntetve.

Kerékpáros útvonalak a környéken:

 

 1. Kis-Balaton körül – 44 km:

  Egeraracsa – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros – Zalakomár – bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget – Zalavár –Egeraracsa- Keszthely irányába

   

 2. Keszthely felé:
   

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Keszthely – Balatonberény – Vörs – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Balatonhídvég – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Hévíz irányába

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Zala töltés – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Nemesboldogasszonyfa – Sármellék – Zalavár – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Somogyi dombok felé:

   

  Zalakaros – Galambok – Zalaszentjakab – Miháld – Pat – Inke – Iharosberény –Nagykanizsa – Nagyrécse – Galambok – Zalakaros 

Zalaszabari Élménypark a szomszéd településen hatalmas kaland az egész családnak:

 

https://www.zobori.hu/ 

Borvidék: 

 

Aki egy finom borokra, gourmet vacsorára vágyik elképesztő panorámával, azoknak ajánljuk a Kányavári Borbirtokot Zalaszabaron.

 

https://kanyavaryborbirtok.hu/ 

 

A háztól 2km-re található a Kis-Balaton Látogatóközpont a Kis-Balatont, mint Európai viszonylatban is kiemelkedően értékes vizes élőhelyünket mutatja be.

 

https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/kis-balaton-latogatokozpont-hu-471349 

 

Zalaszántón található a Buddhista Sztúpa, ami egy különleges élmény: 

 

https://kirandulastippek.hu/keszthely-es-kornyeke/zalaszanto-buddhista-sztupa 

 

Programok a közelben:

https://west-balaton.hu/programok

Kápolnapuszta Bivalyrezervátum, Kis-Balaton

 

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, piknikezőhely, kiállítás, mesélő sétaút Kápolnapusztán Zalakomár mellett található. 

 https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/kapolnapuszta-bivalyrezervatum-kis-balaton

Éttermek

Szerintünk a legjobb étteremek a közelben:
Zalacsányban a Vadászcsárda https://vadaszcsarda.hu/
Az én anyósom http://www.azenanyosom.eu/

Alsópáhokon és Zalacsányban

 

A legközelebbiek a házhoz a Sasha Kis-Balaton Étterem https://www.facebook.com/sasharestaurantkisbalaton
Zöld Elefánt étterem, Zalaapáti https://zoldelefant.com/

 

 

Boltok


Helyi kisbolt: Fő utca 1


Nyitva tartás:


Hétfő: 7 – 15:30
Kedd: 7 – 11
Szerda: 7 – 15:30
Csütörtök: 7 – 15:30
Péntek: 7 – 15:30
Szombat: 7 – 11
Vasárnap zárva


Pacsán van egy Despár és Coop, gyógyszertár,  Zalaapátiban van CBA és gyógyszertár,  dohánybolt Zalaszabaron és Pacsán