Látnivalók és programok

Egerarcsa a Kis-Balatontól 2 km-re található Zalakaros és Kehidakustány között. 

 

Keszthely Egeraracsától 22 km-re található. 

 

A város jelképévé vált Festetics kastély, Magyarország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélya, mely a nyári szezonban éjszaka is látogatható.

 

Akár egy komolyzenei koncert a Tükörteremben vagy egy szabadtéri színházi előadás a park évszázados fái alatt méltó befejezése lehet a napnak.

 

A kastélytól a Fő térig húzódó Sétálóutca valamelyik hangulatos kávézójának teraszán egy jó erős fekete mellett jólesik gyönyörködni az ódon házakban.

Programokban sincs hiány. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház rendezésében tavasztól őszig fesztiválok sorozata szórakoztatja a vendégeket, melyek egyik helyszíne gyakran a Sétálóutca.

 

Aki csendesebb szemlélődésre, elvonulásra vágyik, sétálhat a Helikon Park platánjai alatt, de a „múzeumok városa” a történelem, a művészetek kedvelőinek is tartogat látnivalót.

 

https://west-balaton.hu/keszthely 

Zalakaros tőlünk 15 perc autóval, Magyarország egyik legkisebb városa, mely méltán híres termál- és gyógy- és élményfürdőjéről! Zalakaros a Kis-Balaton közvetlen közelében található.

 

https://west-balaton.hu/zalakaros 

 

Kehidakustány szintén negyed óra autóval a háztól, kiváló, minősített termálvizéről ismert. A termálfürdő története hasonlít a környék termálfürdőinek történetéhez, csak itt nem olajat kerestek, hanem ivóvízkutat szerettek volna fúrni, végül meleg víz tört a felszínre.

 

https://west-balaton.hu/kehidakustany 

Hévíz fürdővárosában a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas termáltava a Hévízi tó és páratlan zöld környezet várja a pihenni, gyógyulni vágyókat.

https://west-balaton.hu/heviz 

A Kis-Balaton és az Egeraracsai Horgásztó nagyon sok állatnak otthont, ajánljuk horgászoknak és madárfotósoknak is látogatást. 

Kerékpáros útvonalak a környéken:

 1. Kis-Balaton körül – 44 km:

   

  Egeraracsa – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros – Zalakomár – bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget – Zalavár –Egeraracsa- Keszthely irányába

 2. Keszthely felé:
   

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Keszthely – Balatonberény – Vörs – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Balatonhídvég – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Hévíz irányába

   

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Zala töltés – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Nemesboldogasszonyfa – Sármellék – Zalavár – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Somogyi dombok felé:

  Zalakaros – Galambok – Zalaszentjakab – Miháld – Pat – Inke – Iharosberény –Nagykanizsa – Nagyrécse – Galambok – Zalakaros 

Zalaszabari Élménypark a szomszéd településen hatalmas kaland az egész családnak:

 

https://www.zobori.hu/ 

Borvidék: 

 

Aki egy finom borokra, gourmet vacsorára vágyik elképesztő panorámával, azoknak ajánljuk a Kányavári Borbirtokot Zalaszabaron.

 

https://kanyavaryborbirtok.hu/ 

 

A háztól 2km-re található a Kis-Balaton Látogatóközpont a Kis-Balatont, mint Európai viszonylatban is kiemelkedően értékes vizes élőhelyünket mutatja be.

 

https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/kis-balaton-latogatokozpont-hu-471349 

 

Zalaszántón található a Buddhista Sztúpa, ami egy különleges élmény: 

 

https://kirandulastippek.hu/keszthely-es-kornyeke/zalaszanto-buddhista-sztupa 

 

Programok a közelben:

https://west-balaton.hu/programok