Látnivalók és programok

Igény esetén BRINGATÚRÁK szervezését biztosítjuk a vendégeinknek, képzett túravezetővel,  profi biciklikkel és akár E-bike lehetőséggel! 

Tekerés után pedig relax a medencében vagy a jakuzziban. Kérj ajánlatot kerékpár túrára is, vagy ha egyénileg tekernél, akkor nézd meg az oldal alján, milyen bringautak vannak a környéken!

Élményfestés a vendégháznál vagy a falu horgásztavánál

 

Tájképfestő workshop lépésről lépésre. Posta Zsófi rajz-vizuális kultúra tanár, kreatív dizájner, grafikus tartja a workshopokat és iránymutatások mellett segít színhasználatban és ecsetkezelésben is. 

 

Egy kép elkészülte körülbelül 3 órás folyamat, ahol minden szükséges eszközt biztosítunk idén már a vendégházunknál, Egeraracsán vagy a falu horgásztavánál. Alkossatok nyaralás közben!

 

Kérjetek ajánlatot a festőworkshopra is.

Látnivalók

Egerarcsa a Kis-Balatontól 2 km-re található Zalakaros és Kehidakustány között. 

Keszthely Egeraracsától 22 km-re található. 

 

A város jelképévé vált Festetics kastély, Magyarország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélya, mely a nyári szezonban éjszaka is látogatható. A kastélyban egy füst alatt hintókiállítást, vadászati kiállítást és történelmi modellvasút kiállítást is láthatsz, megkoronázva mindezt Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtárával.

Akár egy komolyzenei koncert a Tükörteremben vagy egy szabadtéri színházi előadás a park évszázados fái alatt méltó befejezése lehet a napnak.

A kastélytól a Fő térig húzódó Sétálóutca valamelyik hangulatos kávézójának teraszán egy jó erős fekete mellett jólesik gyönyörködni az ódon házakban.

Programokban sincs hiány. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház rendezésében tavasztól őszig fesztiválok sorozata szórakoztatja a vendégeket, melyek egyik helyszíne gyakran a Sétálóutca.

Aki csendesebb szemlélődésre, elvonulásra vágyik, sétálhat a Helikon Park platánjai alatt, de a „múzeumok városa” a történelem, a művészetek kedvelőinek is tartogat látnivalót.

Érdemes ellátogatni az elképesztő panorámát kínáló Festetics-kilátóba is. 

Keszthely számos további látnivalót és élményt tartogat a városba ellátogatóknak, ezekről itt tudhatsz meg többet: 

https://szeretunkzala.hu/keszthely-latnivalok-izgalmas-programok-es-kihagyhatatlan-erdekessegek-keszthely-festoi-kornyeken/

Zalakaros tőlünk 15 perc autóval, Magyarország egyik legkisebb városa, mely méltán híres termál- és gyógy- és élményfürdőjéről! Zalakaros a Kis-Balaton közvetlen közelében található.

 

https://west-balaton.hu/zalakaros 

 

 

Kehidakustány szintén negyed óra autóval a háztól, kiváló, minősített termálvizéről ismert. A termálfürdő története hasonlít a környék termálfürdőinek történetéhez, csak itt nem olajat kerestek, hanem ivóvízkutat szerettek volna fúrni, végül meleg víz tört a felszínre.

https://west-balaton.hu/kehidakustany 

Hévíz fürdővárosában a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas termáltava a Hévízi tó és páratlan zöld környezet várja a pihenni, gyógyulni vágyókat, de a város a fürdőzésen túl is számos látnivalót tartogat. 

A természet, a szabadidős tevékenységek és a makulátlan tisztaságú levegő szerelmeseit például a tó körüli Tavirózsa Tanösvény csábítgatja,  az egregyi borospincék és éttermek gasztronómiai élvezeteket ígérnek, de a hely gazdag történelmét is megismerhetitek a templomok és múzeumok felkeresésével.

A Kis-Balaton és az Egeraracsai Horgásztó nagyon sok állatnak otthont, ajánljuk horgászoknak és madárfotósoknak is látogatást. 

A Kis-Balaton és a Zalavári látogatóközpont pár perc, 2 km a szállástól. Ebben a csodálatos környezetben rengeteg lehetőség van horgászni.

Kis-Balaton – tó , horgásztó , horgászvíz részletes adatai (pecatavak.hu)

Árak, érvényesség – Balatoni Halgazdálkodás

A fenti linken elérhető napi és hetijegyek több, mint 17 felsorolt területen érvényesek.

Egy másik irányba elindulva, Dióskál és Pacsa érintésével lehet eljutni rövid idő alatt Zalaszentmihályra, ahol szintén szuper horgásztavak vannak.

Zalaszentmihályi horgásztó – Képek, Leírás, Elérhetőségi információk kiránduláshoz (kornyeke.hu)

A fenti linken az ottani horgászegyesület telefonszáma és e-mail címe is fel van tüntetve.

„Regénybeillő” élményben lehet részed, ha ellátogatsz a fenékpusztai Diás-szigetre, hiszen itt találod a Tüskevárból ismert Matula bácsi kunyhóját, a vadregényes lápvidék kellős közepén: 

Kerékpáros útvonalak a környéken:
 1. Kis-Balaton körül – 44 km:

  Egeraracsa – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros – Zalakomár – bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget – Zalavár –Egeraracsa- Keszthely irányába

 2. Keszthely felé:
   

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Keszthely – Balatonberény – Vörs – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Balatonhídvég – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Hévíz irányába

  Egeraracsa – Kis-Balaton Bemutatóház – Zala töltés – Szentgyörgyvár – Alsópáhok – Hévíz – Nemesboldogasszonyfa – Sármellék – Zalavár – Kis-Balaton Bemutatóház – Egeraracsa

 1. Somogyi dombok felé:

  Zalakaros – Galambok – Zalaszentjakab – Miháld – Pat – Inke – Iharosberény –Nagykanizsa – Nagyrécse – Galambok – Zalakaros 

Zalaszabari Élménypark a szomszéd településen hatalmas kaland az egész családnak:

 

https://www.zobori.hu/ 

Borvidék: 

Aki egy finom borokra, gourmet vacsorára vágyik elképesztő panorámával, azoknak ajánljuk a Kányavári Borbirtokot Zalaszabaron.

https://kanyavaryborbirtok.hu/

A Zalai Borvidék sokszínű kínálatát és ősi hagyományát még kevesen ismerik, emiatt kalandos, de élménydús felfedezés vár a kíváncsi utazókra: 

Dombtól dombig a Zalai Borvidék szőlőhegyein

A háztól 2km-re található a Kis-Balaton Látogatóközpont a Kis-Balatont, mint Európai viszonylatban is kiemelkedően értékes vizes élőhelyünket mutatja be.

https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/kis-balaton-latogatokozpont-hu-471349

 

Zalaszántón található a Buddhista Sztúpa, ami egy különleges élmény. A „béke világítótornya”-ként is emlegetett sztúpa az első Kelet-Európai buddhista építmény volt, amelyet kifejezetten a rendszerváltozás utáni béke, boldogság és megvilágosodás jelképének szánták.

Kápolnapuszta Bivalyrezervátum, Kis-Balaton

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, piknikezőhely, kiállítás, mesélő sétaút Kápolnapusztán Zalakomár mellett található. 

https://szeretunkzala.hu/kapolnapusztai-bivalyrezervatum-szelid-oriasok-otthona/

A Kis-Balaton környéki látnivalókról itt olvashatsz egy összefoglalót: 

https://szeretunkzala.hu/nyari-barangolas-a-kis-balatonon/

Programok a közelben:

https://west-balaton.hu/programok

Boltok

Helyi kisbolt: Fő utca 1

Nyitva tartás:

Hétfő: 6.15 – 10.45 és 14.00 – 16.00
Kedd: 6.15 – 10.45
Szerda: 6.15 – 10.45 és 14.00 – 16.00
Csütörtök: 6.15 – 10.45 és 14.00 – 16.00
Péntek: 6.15 – 10.45 és 14.00 – 16.00
Szombat: 6.15 – 10.45
Vasárnap: ZÁRVA

Pacsán van egy Despar és Coop, gyógyszertár,  Zalaapátiban van CBA és gyógyszertár,  dohánybolt Zalaszabaron és Pacsán

Éttermek

Szerintünk a legjobb étterem a közelben:
Zalacsányban a Vadászcsárda https://vadaszcsarda.hu/

A legközelebbiek a házhoz a Sasha Kis-Balaton Étterem 

https://www.facebook.com/sasharestaurantkisbalaton

Zöld Elefánt étterem, Zalaapáti https://zoldelefant.com/